Plejeboligerne

Nyt fra Korsvang

Maj 2021 - En skøn duft bredte sig på hele Bofællesskab Korsvang. Menuen stod på grydestegt kylling, med nye danske, hjemmelavet agurkesalat og rabarberkompot. Bordet var dækket og vinen trukket op, og der blev skålet i både køkkenet og ved bordet. En dejlig aften med vidunderlige smagsoplevelser, smil og meget fyldte maver.
Maj 2021 - Vejret var i top, motorcyklen nyvasket og Hans fik en oplevelse for livet. Blæst bagover, mundlam og med en enkelt flue i øjet...
Februar 2021 – Når man ikke liiiiige kan komme ud i sneen, må sneen blive bragt.
Februar 2021 – 1. februar var en festdag. Allerførst dagen hvor alle beboere skulle have sidste vaccine mod corona. Men også dagen hvor vi havde en 20 års jubilar, og vores pedel fyldte år. En dag der blev fejret med maner og mad udefra - gammeldaws grydesteg med lækkert tilbehør.
Februar 2021 – Det går ikke ubemærket hen, når vi har fødselsdag i huset…kælder som kvist. Så vores elskede pedel måtte igennem en lille barrikade af flag.
Januar 2021 – Danmark vandt VM i håndbold, hvilket vi på Bofællesskabet Korsvang havde fulgt med i. Så der var spænding og krydsede fingre, da finalekampen endelig skulle spilles.
Januar 2021 - I dag kom covid19 vaccinen til Korsvang - en dag vi har set frem til. Astrid på 97 år havde næsten ikke sovet i nat og var den første til at modtage vaccinen. Efter vaccinen blev avisen læst i det tilstødende observationsrum, så vi kunne sikre, at alt var gået efter bogen. Alle vaccinerede har det godt og er i godt humør. En stor og historisk dag
I dag d. 7. januar kom vaccinen mod Covid 19 til Korsvang. En historisk dag.
December 2020 – Julekort. For mange er det en tradition at sende en julehilsen af den håndskrevne slags, så det tog vi fat på i Fristedet på Bofællesskabet Korsvang. Ved fælles hjælp er der allerede sendt en del afsted.
December 2020 – Julebag må der til, og med alle de erfarne husmødre vi var samlet, var der masser af erfaring at trække på. Så vores praktikant Thora lærte fra de bedste, og der blev fremtryllet de dejligste finskbrød.
November 2020 - Glæden var stor, da vi som optakt til december måned, skulle have besøg af vores elskede pianist Leif. Leif kommer vanligt i huset, sammen med områdets præster, til den ugentlige gudstjeneste, men vi har fået lidt ekstra musikoplevelser at kunne nyde godt af. Der blev læst ”Manden i huset” af Morten Korch og sunget julesange til den store guldmedalje. Der er intet som musik til at vække minder og gode historier. Vi havde en dejlig og opløftende formiddagsstund.
Oktober 2020 – I cafe Fristedet kan puslespillet ligge fremme, hvor vi alle kan gå til og fra, når lysten til at ligge et par brikker melder sig. Det er en magnet at have et ”åbent spil” liggende. De små grå og finmotorikken bliver holdt ved lige og det samler os på tværs af alder.
Brunsvigerens dag. I den lille cafe Fristedet på Bofællesskabet Korsvang blev brunsvigerens dag på bedste vis fejret med en hjemmebagt af slagsen. Der blev spist og vi fik endda overbevist en sjællænder om værdien i vores fynske specialitet. Så ærmerne op og på med visiret. Vi tænker bare lidt anderledes i vores samvær med hinanden trods værnemidler og covid-19.
August 2020 - Coronatiden har vendt op og ned på manges hverdag, og der er tænkt alle muligheder for hygge og samvær i eget hjem. De gamle VHS bånd var tygget igennem og alle gængse kanaler set af flere omgange. Derfor var glæden stor, da beboerne i boenhed 1 på Bofællesskabet Korsvang, kunne samles og indvie det nye smarttv doneret af Lions Club Assens. Smarttvet åbner nemlig for nye muligheder, og streamingstjenesten ”Dansk Filmskat” er taget i brug.
September 2020 – forventningens glæde var stor, da dagen kom, hvor boenhed 3 på Bofællesskabet Korsvang skulle på heldagsudflugt ”Sydpå”. Turen var en mulighed qua penge fra ”sommerpakken 2020 – dagsture til plejehjemsbeboere”. Dagen var nøje planlagt, kaffen brygget, kagen bagt og frokosten smurt med en madpakke til alle deltagere, med de særlige ønsker der nu engang var. Turen gik over Fåborg til Christiansminde – frokoststop, dernæst Tåsinge Museum og Bregninge Kirke, efterfølgende kaffen på havnen i Rudkøbing og en smuttur i Rudkøbing bymidte. Slutteligt gik turen mod Tranekær hvor aftensmaden var bestilt på Restaurant Generalen. Det var en tur, vi alle nød. Vejret var med os og humøret højt. Vi var virkelig på tur.
August 2020 – så oprandt dagen endelig, hvor vi igen kunne lukke dørene op for vores præster. De har været savnet. Gudstjenesten blev ude i det gode vejr til glæde for os alle.
Februar 2020 – vores sangeftermiddage med Torø huse spillemænd trækker husets folk til. Der er altid smil på læben og højt humør, når en eftermiddag med sang og musik løber af stablen. Vi ser heldigvis frem til flere i løbet af foråret.
Februar 2020 – samarbejdet med børnehaven fortsætter, og vi er så heldige at have taget hul på et nyt år, hvor vi kan se frem mange sjove og hyggelige stunder.
Dec 2019 – Sandagerkoret gæstede, traditionen tro, Korsvang til den årlige julekoncert. En dejlig eftermiddag hvor koret fremførte de fineste julesalmer, og hvor vi sammen fik vores eftermiddagskaffe og lidt godt til ganen. Ydermere var der fællessang, der næsten ingen ende ville tage. Sang gør godt og skaber liv og humør.
Dec 2019 – en søndag aften var der arrangeret fællesspisning i boenhed 2 på Korsvang. Der kom frivillige udefra, der lavede den skønneste flæskesteg, med alt hvad hjertet begærer af tilbehør…og sprød svær. Ydermere blev der på klaveret spillet op til fællessang af julesang. En dejlig aften.
Dec 2019 - december måned er lig med julefrokoster og andre hyggelige sammenkomster. Dette er et indblik i julefrokosten i Boenhed 1, hvor bordet var fint dækket og hvor vi startede ud med hjemmebag og snolder. Derefter spillede vi pakkespil med mange flotte gevinster, hvilket vi siger de forretningsdrivende tusind tak for. Efterfølgende nød vi den gode julemad med dertilhørende øl og snaps. Vi sang julesalmer og sluttede af med risalamanden med kaffe og bailey til.
Nov 2019 – En aften slut i november satte vi rammerne for rødvinssmagning på Korsvang. Beboere, familier og venner var indbudt og der var vin for enhver smag. Som aftenen skred frem, blev der også serveret lidt tapas, der faldt i god jord hos alle.
Nov 2019 – Vores lille cafe var fyldt til bristepunktet, da provsten var forbi med nye salmebøger til os. Vi fejrede det med brunsviger og flag, og naturligvis en kop kaffe. Salmebøgerne er doneret af Rotary, hvilket vi er meget taknemmelige over, da vi flittigt bruger dem.
Gudstjeneste 2019 – Hver fredag har vi Gudstjeneste på Korsvang i Madam Blå, hvor områdets præster besøger alle sognebørn. En dejlig måde at gå weekenden i møde på, og vi er så glade for, at der i den travle hverdag, også er plads og rum til en stund som denne.
Gymnastik 2019 – hver anden onsdag kommer børnehavebørnene fra Børnehaven Fuglereden på besøg og laver gymnastik sammen med os. Gymnastikken er blevet et populært tilløbsstykke efter børnene er blevet en del af det, og ikke altid kan vores lille gymnastiksal rumme alle. Tænk hvilket luksusproblem.
Sangeftermiddag 2019 – Hen over efteråret har vi fornøjelsen af Torøhuse spillemænd, der kommer og sætter en helt egen stemning til de tilbagevendende sangeftermiddag. Der bliver sunget efter ønsker fra os alle – en eftermiddag med humør og minder som kun musikken kan bring frem.
Banko 2019 – hen over efteråret har vi vores elskede bankoeftermiddage. Vi går op i den gode stemning og spiller om blomster og sødt. En dejligt eftermiddag hvor koncentrationen er i top.
Høstfest 2019
1/9 2019 – Høstfest. Igen i år var vejrguderne med os. Sansehaven var fyldt til bristepunktet med glade mennesker, og der var gang i fadølsanlæg og gril til tonerne fra to lokale musikere Lars og Torben. En tradition vi alle holder meget af at samles om.
17/8 2019 – Blomster Festival. Dette års blomster festival i Odense blev besøgt, af en lille delegation planteglade mennesker. Madkurven var pakket og humøret højt.
2/7 2019 - Isvaffel-dag. Varmen var over os, så Sina lavede isvafler til os alle rundt i huset. Skønt at få en vaffel med det hele.
25/6 2019 - Pizza-dag. Det er altid godt at prøve lidt nyt. Så derfor besluttede vi i fællesskab at lave pizza en dag i Madam Blå. Solen skinnede og vi sad udenfor og nød maden.
23/6 2019- Sankt Hans. Sankt Hans blev fejret efter alle kunstens regler med grill, lidt ekstra godt, snobrød, skønt vejr og dejlige mennesker. En eftermiddag og aften vi vil mindes med et smil.
18/6 2019 – Modeshow. Der var forår i luften, og det var lig med årets første modeshow. Lene fra Den Nye Strøgbutik i Assens, kom og viste os de lækre sager. Der blev handlet, hygget og snakket meget om det fremviste tøj.
Maj 2019 – Maj måned er, traditionen tro, måneden hvor vi valfarter til Egeskov Slot. I år var ingen undtagelse, og vi havde flere dejlige ture, så flest mulige i huset kunne komme med.