Plejeboligerne

Nyt fra Korsvang

Februar 2020 – vores sangeftermiddage med Torø huse spillemænd trækker husets folk til. Der er altid smil på læben og højt humør, når en eftermiddag med sang og musik løber af stablen. Vi ser heldigvis frem til flere i løbet af foråret.
Februar 2020 – samarbejdet med børnehaven fortsætter, og vi er så heldige at have taget hul på et nyt år, hvor vi kan se frem mange sjove og hyggelige stunder.
Dec 2019 – Sandagerkoret gæstede, traditionen tro, Korsvang til den årlige julekoncert. En dejlig eftermiddag hvor koret fremførte de fineste julesalmer, og hvor vi sammen fik vores eftermiddagskaffe og lidt godt til ganen. Ydermere var der fællessang, der næsten ingen ende ville tage. Sang gør godt og skaber liv og humør.
Dec 2019 – en søndag aften var der arrangeret fællesspisning i boenhed 2 på Korsvang. Der kom frivillige udefra, der lavede den skønneste flæskesteg, med alt hvad hjertet begærer af tilbehør…og sprød svær. Ydermere blev der på klaveret spillet op til fællessang af julesang. En dejlig aften.
Dec 2019 - december måned er lig med julefrokoster og andre hyggelige sammenkomster. Dette er et indblik i julefrokosten i Boenhed 1, hvor bordet var fint dækket og hvor vi startede ud med hjemmebag og snolder. Derefter spillede vi pakkespil med mange flotte gevinster, hvilket vi siger de forretningsdrivende tusind tak for. Efterfølgende nød vi den gode julemad med dertilhørende øl og snaps. Vi sang julesalmer og sluttede af med risalamanden med kaffe og bailey til.
Nov 2019 – En aften slut i november satte vi rammerne for rødvinssmagning på Korsvang. Beboere, familier og venner var indbudt og der var vin for enhver smag. Som aftenen skred frem, blev der også serveret lidt tapas, der faldt i god jord hos alle.
Nov 2019 – Vores lille cafe var fyldt til bristepunktet, da provsten var forbi med nye salmebøger til os. Vi fejrede det med brunsviger og flag, og naturligvis en kop kaffe. Salmebøgerne er doneret af Rotary, hvilket vi er meget taknemmelige over, da vi flittigt bruger dem.
Gudstjeneste 2019 – Hver fredag har vi Gudstjeneste på Korsvang i Madam Blå, hvor områdets præster besøger alle sognebørn. En dejlig måde at gå weekenden i møde på, og vi er så glade for, at der i den travle hverdag, også er plads og rum til en stund som denne.
Gymnastik 2019 – hver anden onsdag kommer børnehavebørnene fra Børnehaven Fuglereden på besøg og laver gymnastik sammen med os. Gymnastikken er blevet et populært tilløbsstykke efter børnene er blevet en del af det, og ikke altid kan vores lille gymnastiksal rumme alle. Tænk hvilket luksusproblem.
Sangeftermiddag 2019 – Hen over efteråret har vi fornøjelsen af Torøhuse spillemænd, der kommer og sætter en helt egen stemning til de tilbagevendende sangeftermiddag. Der bliver sunget efter ønsker fra os alle – en eftermiddag med humør og minder som kun musikken kan bring frem.
Banko 2019 – hen over efteråret har vi vores elskede bankoeftermiddage. Vi går op i den gode stemning og spiller om blomster og sødt. En dejligt eftermiddag hvor koncentrationen er i top.
Høstfest 2019
1/9 2019 – Høstfest. Igen i år var vejrguderne med os. Sansehaven var fyldt til bristepunktet med glade mennesker, og der var gang i fadølsanlæg og gril til tonerne fra to lokale musikere Lars og Torben. En tradition vi alle holder meget af at samles om.
17/8 2019 – Blomster Festival. Dette års blomster festival i Odense blev besøgt, af en lille delegation planteglade mennesker. Madkurven var pakket og humøret højt.
2/7 2019 - Isvaffel-dag. Varmen var over os, så Sina lavede isvafler til os alle rundt i huset. Skønt at få en vaffel med det hele.
25/6 2019 - Pizza-dag. Det er altid godt at prøve lidt nyt. Så derfor besluttede vi i fællesskab at lave pizza en dag i Madam Blå. Solen skinnede og vi sad udenfor og nød maden.
23/6 2019- Sankt Hans. Sankt Hans blev fejret efter alle kunstens regler med grill, lidt ekstra godt, snobrød, skønt vejr og dejlige mennesker. En eftermiddag og aften vi vil mindes med et smil.
18/6 2019 – Modeshow. Der var forår i luften, og det var lig med årets første modeshow. Lene fra Den Nye Strøgbutik i Assens, kom og viste os de lækre sager. Der blev handlet, hygget og snakket meget om det fremviste tøj.
Maj 2019 – Maj måned er, traditionen tro, måneden hvor vi valfarter til Egeskov Slot. I år var ingen undtagelse, og vi havde flere dejlige ture, så flest mulige i huset kunne komme med.
10/3 2019 – Fastelavn. Traditionen tro holdt vi fastelavn på Korsvang. Der var så enorm en opbakning, at vi næsten ikke kunne være her. Det var en eftermiddag, hvor der blev grinet. Hygget og slutteligt spist lækre fastelavnsboller med fløde.
9/3 2019 – Sandagerkoret. Endnu engang gæstede det lokale kor ”Sandagerkoret” Korsvang til vores allesammens store glæde. Vi havde forventningsfulde set frem til dagen, og som eftermiddagen skred frem, var lokalet fyldt med dejlige toner. Der var kaffe og kringle samt skøn fællessang der næsten ingen ende ville tage
Marts 2019 – Projekt Sangglad. I marts har vi startet Projekt Sangglad op sammen med børnehaven Fuglereden, der er vores nærmeste nabo. Det er et projekt, der løber så længe det er givende for os alle, og det er det bestemt. Det er et projekt med glæde, energi og fællesskab, og hvor vi knytter bånd mellem børn og voksne, samt bygger bro mellem generationerne. Børnene og beboerne har stor glæde af hinanden, og bringer smil og latter i huset
Februar 2019– i februar havde vi et samarbejde med Produktionshøjskolen Fugleviglund. Et samarbejde hvor de uge og ældre mødtes om en fælles aktivitet. Det var en gruppe unge mennesker på 16-25 år, der havde interesse for den sundhedsfaglige sektor eller som blot ville snuse til den. En lærerig oplevelse for alle parter.
5/2 2019 – Åbningsreception i Madam Blå. Når et tilbud ændres, åbner der sig nye muligheder. Vi har derfor indtaget de gamle Madam Blå lokaler og skabt vore egen lille oase. En cafe der er åben for de beboere, der måtte ligge vejen forbi til en snak, en kop kaffe og en friskbagt bolle.
Portvinsaften Mandag d.17.dec havde vi besøg af livsnyder og fortæller Uffe Christensen. Han introducerede os for portvinens forunderlige verden, og havde i den anledning nøje udvalgt portvine fra forskellige regioner med forskellig aldre, smagsnuancer og ikke mindst forskellige prisklasser. En super hyggelig aften, der var vel besøgt af beboere, personale og familier. Humøret var højt og vi sluttede af med en lettere osteanretning.
Sandagerkoret Lørdag d.8.dec fik vi besøg af det skønne Sandagerkor. Det er efterhånden blevet en tradition, at de kommer og synger for os et par gange om året. Noget vi er meget glade og taknemmelige for. Det er nemlig en hyggestund med sang og højt humør, hygge og fællessang. Denne gang var det naturligvis julens sange der var i fokus, og julestemningen spredte sig til hver og en. Vi fik kaffe og lækker kringle fra byens bager.
Banko Så starter bankosæsonen op på Korsvang igen. En aktivitet som mange deltager i, og som er en tilbagevendende hyggestund. Alle er velkomne – beboere, familier og personale.
Hver anden torsdag er der forskellige aktiviteter i forhallen. Vi prøver fra gang til gang forskellige spil. Vi har indtil nu haft kastet os over bowling, curling og dart. Det er en stund hvor alle kan være med.
Onsdagsbar på Korsvang

HUNDELUFTNING, PRAKTISKE OPGAVER OG ONSDAGSBAR SKABER HØJT HUMØR, UNIKKE VENSKABER OG LIVSGLÆDE


Frivillighed er vigtigt for Bofællesskabet Korsvang i Assens Kommune, og vi har mange lokale borgere som gerne kommer her og giver en hånd med. Her har mange af beboerne stor glæde af daglige besøg fra frivillige. Om onsdagen er der Onsdagsbar med kold drikkelse, musik, spil og forskellige aktiviteter. Nogle gange har medarbejderne deres børn med – og så er der gang i den!

Onsdagsbar er en hyggelig mulighed for at tale sammen på tværs af boenhederne og med de frivillige.😊

Der er også Charlotte som på daglig basis lufter hunden Basse, noget hun har gjort de sidste otte år. Nu kan Charlotte slet ikke forstille sig en hverdag uden Bofælleskabet Korsvang, selvom Basse efterhånden er en ældre herre.